Başkent Örnek Okulları

2024 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı.

 

Sık Sorulan Sorular

vector vector
image

Yemekhane

Yemek Menüsü Nasıl Belirlenir?

Gıda Mühendisimiz ve Aşçımız tarafından öğrencilerimizin gelişimi ve yaş grupları dikkate alınarak haftalık belirlenir ve web sitemizde yayınlanarak velilerimiz ile paylaşılır.

Yemekler Nerede Yapılıyor?

Yemeklerimiz okulumuz yemekhanesinde kendi aşçımız ve personelimiz tarafından yapılır. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm personelimiz yemek ihtiyacını okulumuzdan karşılar.

Yemekhanenizin denetimleri hangi aralıklarla yapılır?

Aylık olarak Okul İdaresi Başkanlığı ve Kantin Denetleme Kurulu tarafından denetlenen yemekhanemiz ayrıca İlçe Tarım ve Halk Sağlığı tarafından da rutin olarak denetlenir.

Yemekhane personelinizin hijyen belgesi var mıdır?

Evet, yemekhanede çalışan tüm personelimizin İlçe Halk Sağlığı ve İl Tarım Bakanlığından onaylı hijyen belgeleri vardır.

image

Okulumuz

Okulunuzda hangi kademelerde eğitim devam ediyor?

Anasınıfı-İlkokul-Ortaokul-Anadolu ve Fen Lisesi kademelerimizde eğitimimiz mevcuttur.

Okulunuzun fiziki şartları nasıldır?

Öğrencilerimizin derslikleri tam donanımlı tek kişilik döşeme koltuklarla tasarlanmış teknolojik yeterliliğe sahip alanlardır.
Ayrıca okulumuzda açık-kapalı spor salonu, fen bilgisi laboratuvarı, kütüphane, bilişim teknolojileri dersliği, resim ve müzik atölyesi, akıl-zeka oyunları dersliği, yaşam becerileri dersliği, kapalı yüzme havuzu, konferans salonu... gibi bir çok öğrencilerimizin kullanabileceği alan vardır.

Her kademe aynı binada mı ders yapar?

Aynı kampüs içerisinde iki ayrı binamız vardır. İlkokul ve ortaokul katları öğle yemeği ve tenefüs saatleri farklı olcak şekilde aynı binada, Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz aynı aynı kampüs içerisinde farklı bir binada eğitimine devam etmektedir.

image

Sosyal Aktiviteler

Öğrencilerinizle yıl içeirisinde gerçekleştirdiğiniz gezileriniz var mıdır ?

Öğrencilerimizin kademelerine göre şehiriçi ve şehirdışı gezilerimiz vardır.

Öğrencileriniz ile kültürel, öğretici geziler düzenler misiniz?

Öğrecilerimizle müze ziyaretlerimiz, işlenilen konulara göre MTA gezisi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Hayvan Barınağı, Huzur Evi ziyaretleri... gibi birçok yere gezilerimiz düzenlenir.

Sene sonu etkinleriniz var mıdır?

Öğrencilerimiz ile mezuniyetlerimiz, Anıtkabir ziyaretimiz, yıl sonu pikniğimiz ve şenliklerimiz(Dil Şenliği, 23 Nisan Şenliği) olur.

image

Yurtdışı Seyahat-Yabancı Dil

Öğrencilerinizle yurtdışı seyehatleri yaptınız mı?

2015 yılında öğrenilerimizle birlikte Paris - Fransa, 2016 yılında öğrencilerimle birlikte İtalye- Roma, 2017 yılında öğrencilerimle birlikte İspanya- Barcelona gezilerini gerçekleştirdik.

Neden öğrencilerinizin yurtdışına gitmesini istiyorsunuz?

Öğrencilerimizin farklı kültürleri görerek ufkunun açılması, aydınlanması, İngilizce ve yabancı dilin önemini anlaması önemlidir.

image

Eğitim Koçu

Okulunuzda eğitim koçluğu sistemi nasıl işler ?

Öğrencilerimizin bireysel takibi bizim için önemlidir. Her alanda takibi yapılan öğrencilerimizin veli iletişimi ile desteklenerek hedeflerine ulşaması sağlanır.

Eğitim koçluğunda veli bilgilerndirmesi nasıl yapılır ?

Her öğrencinin bireysel eğitim koçu vardır. Velilerimiz ihtiyaç duyulan her zaman ve en az haftda bir kez mutlaka aranarak bilgilendirilir ve öğrencinin evdeki durumları takip edilir.

Eğitim koçluğunda öğrenci sadece akademik mi takip edilir?

Öğrencilerimiz hem akademik, hem sosyal kişisel gelişimleri, ergenlik süreci, sınav sonrası eksikleri, etüt belirleme, evdeki ders çalışma programı, arkadaşlık ilişkisi, yediği yemekler, ahlaki değerleri, milli manevi değerleri... adına takip edilir desteklenir ve yönlendirilir..

image

Eğitim Koçu

Sınav hazırlık sürecinde sınıf kademelerinde neler yapıyorsunuz ?

Sınav hazırlık sürecinde her kademede yeni nesil soru tarzıyla mantık muhakeme, paragraf, yorumlama dersleriyle başladığınız, 7 ve 8. sınıflarda LGS, 11 ve 12. sınıflarda YKS hazırlık sürecinin başladığı bir programımız vardır. 8 ve 12. sınıflar sadece sınav hazırlık ile devam eder. Haftalık taramaları, etütleri, yoğunlaştırılmış kamp programları ve eğitim koçları ile takip edilerek sınavlara hazırlık yapılır.

8 ve 12. sınıf öğrencileriniz psikolojik olarak desteklenmesi için neler yapıyorsunuz?

Rehberlik birimimiz tarafından öğrencilerimiz hedefleri doğrultusunda programlar ile takip edilir ve yıl boyunca bireysel takip ve hedef belirleme verileri ile desteklenir. Ayrıca yapılan seminerler ile öğrencilerimiz hedeflerine ulaşması ve üniversite tercihi olarak takip edilir. Eğitim koçu ve rehberlik birimi iler psikolojik olarak takibi yapılır.